NETFLIX încearcă să acapareze piaţa serialelor turceşti!


Variety, una dintre cele mai faimoase publicaţii din lume dedicate industriei de divertisment, a publicat recent un articol despre serialele turceşti, odată cu începutul expoziţiei de prezentare al conţinutului media MIPTV.  În special, jurnaliştii au comentat faptul că situaţia economică din Turcia a dus la consecinţe nefavorabile pentru industria pieţei locale a serialelor. Vechiul format al episoadelor cu durata de 2 ore, devine din ce în ce mai demodat, iar acest lucru este recunoscut de producători, care încearcă alte variante, în special scurtând durata episoadelor.


Alternativ, publicaţia Variety a scos în relief platforma online Netflix cu cele 2 proiecte lansate pe piaţa din Turcia. Primul este "The Protector", unde mega-starul Çağatay Ulusoy (aşa este catalogat de publicaţia străină) joacă rolul unui tânăr vânzător de antichităţi, care va deveni un super-erou. Jurnaliştii prezintă succesul serialului, care a fost urmărit în 190 de ţări şi care după primele 4 săptămâni de la lansare, fusese deja urmărit din peste 10 milioane de locuinţe. Sezonul 2 al serialului va fi lansat vineri, 26 aprilie.
Al doilea serial turcesc produs de Netflix este "The Gift", ce o are în rol principal pe celebra actriţă de origine turcă Beren Saat, bine cunoscută de fanii internaţionali din serialul "Fatmagül", care a devenit un succes de talie mondială. Noul serial dramatic va conţine şi elemente de ficţiune, prezentând Turcia modernă, dar şi cultura şi moştenirea istorică a ţării.


Conform publicaţiei, în cazul în care industria TV din Turcia stagnează, platforma Netflix va începe să se instaleze singură pe piaţă, aceasta fiind unul din cei 5 mari exportatori de seriale din întreaga lume. Interesant...

Articol tradus şi redactat de Y A M A N
Oferit de PAGINA FanClub Seriale Turceşti

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Actorul BURAK ÖZÇIVIT se pregăteşte pentru rolul vieţii sale!

Actorii ONUR TUNA şi SEVDA ERGINCI vor fi parteneri din nou?

GALA încheierii Sezonului 2 al serialului fenomen "ÇUKUR"