Noul serial Netflix "THE GIFT" va prezenta moştenirea istorică a Turciei


Filmările serialului "The Gift", ce îi are în rolurile principale pe actriţa Beren Saat şi pe actorul Mehmet Günsür, continuă în Istanbul. Primele 4 episoade deja s-au filmat, iar în prezent se lucrează la al 5-lea.
După ce vor finaliza primele 6 episoade, echipa de producţie împreună cu actorii vor merge în sud-estul Anatoliei, mai exact în oraşul Urfa, unde se află cel mai vechi şi complex templu de pe pământ, care datează din anii 9000 înainte de Hristos şi care poartă denumirea de Göbekli Tepe. Există dovezi că oraşul Urfa a fost cucerit în mod repetat, pe parcursul istoriei, fiind dominat de foarte multe civilaţii.


Acolo îşi va cunoaşte artista "Atiye" (rol interpretat de Beren Saat) puterea ei mistică.
Filmările din cel mai vechi templu din lume, vor dura 40 de zile, după care echipa serialului se va deplasa în oraşul Adiyaman, unde se află muntele Nemrut. În anul 62 înainte de Hristos, regele Antiochus a construit în vârful acestui munte un sanctuar înconjurat de statui uriaşe de 8-9 metri înălţime. Capetele statuilor s-au rupt de-a lungul vremii, iar acum se află împrăştiate printre ruine. Acolo sunt ţinute şi păstrate dalele de piatră pe care sunt reliefate diverse persoane importante din trecut, inclusiv regele Antiochus. Se consideră că acest sanctuar se folosea pentru ceremonii religioase, datorită naturii astronomice şi religioase a monumentului.
Göbekli Tepe şi muntele Nemrut se află pe lista Unesco privind moştenirile culturale ale lumii.


Filmările serialului "The Gift" sunt programate să se finalizeze la începutul lunii iunie, apoi echipa de producţie va începe filmările sezoanelor 3 şi 4 ale serialului "The Protector"!

Articol tradus şi redactat de Y A M A N
Oferit de PAGINA FanClub Seriale Turceşti

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Actorul BURAK ÖZÇIVIT se pregăteşte pentru rolul vieţii sale!

Actorii ONUR TUNA şi SEVDA ERGINCI vor fi parteneri din nou?

GALA încheierii Sezonului 2 al serialului fenomen "ÇUKUR"